Epres, vaníliás palacsinta

epres_vanilias_palacsinta

Hála istennek még tart az eperszezon.  Ha viszont már kifogytál az ötletekből, mit készíthetnél eperrel, tégy egy próbát ezzel az epres, vaníliás palacsinta recepttel. Amíg ennyi friss eper van a piacon, biztosan többször is el fogod készíteni…

Hozzávalók 8 palacsintához, 4 személyre:

  • 10 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 csipet só
  • 2,2 dl tej
  • 1 ek. olaj
  • 1 ek. rum
  • 50 dkg eper
  • 10 dkg + 5 dkg porcukor
  • 1 citrom
  • 0,5 dl hideg víz
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 1 csomag főzést igénylő vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 0,5 dl rum
  • citromfű vagy menta a díszítéshez

Elkészítés:

A palacsintákhoz keverd simára a lisztet a tojásokkal, a sóval és a tejjel. Lefedve 30 percre tedd félre, pihenni.

Az epermártáshoz csumázd le az epret, váltott vízben alaposan öblítsd le és vágd negyedekbe. Hintsd meg a 10 dkg porcukorral és locsold rá a citrom kifacsart levét. Lefedve 30 percig hagyd az ízeket érni.

Visszatérve a palacsintához a 30 perc pihenő után keverd hozzá az olajat és a rumot. Ha túl sűrű a palacsintatészta, egy kevés szénsavas ásványvízzel/szódával hígítsd, és süss belőle 8 db palacsintát.

Az epret egy lábasban 5 percig főzd, add hozzá a 0,5 dl vízben feloldott keményítőt és forrald vissza az epret (1 perc), majd lefedve tartsd melegen.

A pudingporból, tejből és a maradék 5 dkg porcukorból főzz krémet. Hagyd langyosra hűlni, és keverd bele a rumot. Arányosan elosztva töltsd meg a palacsintákat, majd tekerd fel, vagy hajtsd őket négybe és rendezd 4 kistányérra.  Vond be a palacsintákat a forró epermártással, és díszítsd egy-egy citromfű vagy menta bóbitával.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Hello world.
T
i
t
l
e
Powered by WordPress | Download Free WordPress Themes Online. | Thanks to Wordpress Themes, Webdesign and WordPress Themes Free
Facebook Like Button for Dummies